Svi imaju pitanja.

Mi verujemo da bi svako trebao da ima priliku da istraži hrišćansku veru, da postavlja pitanja i podeli svoje stavove; gde god bili u svetu.

Alpha

Find an Alpha near you

Try Alpha

Learn how to run Alpha

Learn how
(Step 4) Try Alpha.jpg

Šta je Alfa?

Alfa je serija predavanja koja istražuje hrišćansku veru. Svaki govor izgleda kao drugačije pitanje vezano za veru i dizajnirano je da pokreće konverzaciju. Alfa se pokreće širom sveta i svako je dobrodošao. Pokreće se u kafićima, crkvama, fakultetima, kućama - gde god želite. Ne postoje dve iste Alfe, ali generalno postoje tri ključne stvari koje su zajedničke: hrana, govor i dobra diskusija. 

Prvo ide

Hrana

Bez obzira da li su u pitanju prijatelji oko kuhinjskog stola ili kratko druženje uz kafu i kolač, hrana ima sposobnost da zbliži ljude. Alfa nije izuzetak. Većina Alfi počinje sa hranom, zato što je to sjajan način za građenje zajednice i poznanstava.

Onda

Govor

Govori su smišljeni da uvedu i inspirišu razgovor. Obično govori traju oko 30 minuta, mogu biti dati uživo ili pušteni preko videa. Istražuju velika pitanja oko vere i izlažu osnove hrišćanstva, baveći se svakojakim pitanjima, od "Ko je Isus", i "Kako možemo imati veru", pa sve do "Zašto i kako da se molim", i "Kako nas Bog vodi?"

Gledaj govor

Praćen

Diskusijom

Možda i najvažniji deo bilo koje Alfe: prilika da se podele misli i ideje o temi, i da se prosto priča o njima u malim grupama. Nema pritiska niti obaveze da se kaže bilo šta i nema ničega što se ne može reći (ozbiljno). To je prilika da čujete druge i doprinesete svojom perspektivom u ovom iskrenom, prijateljskom i otvorenom okruženju.

Find an Alpha near you

Try Alpha

Learn how to run Alpha

Learn how