Bojanina priča

Bojanina priča

Moje ime je Bojana. Rani period detinjstva pamtim po lepim i skladnim odnosima u porodici, zajedničkim putovanjima, porodičnim okupljanjima. Porodično zajedništvo je nešto što je bilobitno za mene.

Kada sam imala 12-13 godina moji roditelji su se razveli i tada počinje i moje buntovništvo prema svetu i društvu u kome živim, što se jako dugo zadržalo. Počela sam da pijem alkohol, pušim cigarete i marihuanu, uzimam tablete i sve drugo što bi me odvelo iz realnosti. U 20-tim godinama upoznaje jednog momka koji je koristio heroin.  I posle nekoliko godina zabavljanja, u kojima je bilo ostavljanja heroina i ponovnog uzimanja,udajem se za njega, misleći da ću sa njim ostvariti ono što mi je potrebno – a to je celovita porodica. Rađa nam se sin – Jovan, ali se ispostavlja da suprug i pored povremenihperioda kada je bio čist, nije sazreo za ulogu muža, a naročito ne oca. I dalje se drogirao.Živeli smo sa njegovim roditeljimau stanu i njegovu ulogu oca i pomoći meni su preuzeli njegovi roditelji. Meni je to jako teško padalo. Odnos između mog supruga i njegove majke je bio jako loš i stalno su se svađali. U toj priči ni ja nisam bila pošteđena. Svekrva je narušavala svaki moj pokušaj uspostavljanja autoriteta nad mojim detetom.

U međuvremenu umire moja majka sa kojom sam imala jako dobar odnos. Oca nisam viđala. Jedina svetla tačka u životu  bio je moj sin.U jednom trenutku smo prešli da živimo u stan kod moje sestre, misleći da će se nešto promeniti. Sledeći korak je bio suprugov  odlazaku rehabilitacioni centar za zavisnike, ali je on posle tri dana izašao. Odlučila sam da prekinem sa njim i da Jovan i ja nastavimo svojim putem.

Krenula sam u crkvu s mišlju da ako Bog postoji onda  da za nas sigurno postoji nešto bolje.

I tako je i bilo. Ubrzo sam se odazvala pozivu da prisustvujem Alfa kursu. Na Alfi i u crkvi sam upoznala ljude koji su mi pružili podršku. Saznala mnoge stvari o Isusu Hristu i hrišćanstvu koje do tada  nisam znala... Isusa sam prihvatila za Gospoda i Spasitelja i dopustila da On vodi moj život. I polako stvari su počele da dolaze na svoje mesto. Uspostavila sam kontakt sa ocem i on je počeo da živi samnom i mojim Jovanom,  njegova pomoć mi je puno značila.

Posle nekog vremena zbližila sam se sa jednim momkom koji je završio program u centru i posle par meseci sam se udala za njega. Dobila sam  brižnog muža, okrenutog porodici, a Jovan oca koji brine o njemu i njegovim potrebama. Bog mi je dao ono što mi je oduvek trebalo – slobodu, mir i porodicu. Sada imamo još jedno dete... 

Find an Alpha near you

Try Alpha

Find out more about Alpha

Learn more

Related